kunsstof-ramen

KUNSTSTOF RAMEN EN DEUREN | van HBI

Voor wie een huis bouwt of verbouwt  vormt de keuze van een voordeur een belangrijke beslissing. Het is niets meer of minder dan het visitekaartje van het huis. De deur moet aansluiten bij de stijl van uw huis en uw persoonlijke smaak. Hij moet harmoniëren met de gevel, en bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw woning.

Bovendien vervult een voordeur uiteenlopende functies: hij moet een gevoel van veiligheid geven, bescherming bieden tegen lawaai en nieuwsgierige blikken, maar ook voldoende licht toelaten in de hal. Hij houdt kou en regen buiten, maar zorgt dat warmte en behaaglijkheid in huis blijven. Alle HBI deuren zijn voorzien van het SKG keurmerk, Komo certifcaat en RAL keurmerk en voldoen daarmee ruimschoots aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen

kunsstof-voordeuren

Catalogus HBI ramen en deuren

cat.-ramen-en-deuren2

KUNSTSTOF RAMEN EN DEUREN | De voordelen op een rijtje

ENERGIEBESPARING

Met het oog op milieubescherming en de gestegen energiekosten wordt in de nieuwbouw en renovatie gezocht naar zinvolle manieren om energie te besparen. Huizen met een laag energieverbruik zijn tegenwoordig standaard.

Ramen worden vaak onderschat als het gaat om energiebesparing. De nadruk ligt vaak op verwarming en thermische isolatie; als daarbij de juiste ramen worden gekozen, kan daarmee het energieverbruik van een huis of woning met wel 35% worden verlaagd.

Energiebesparende ramen van HBI voldoen aan de hoogste technologische eisen. Door de speciale zilvercoating op het oppervlak van het glas in combinatie met de edelgasvulling in de glasspouw, wordt slechts een zeer klein deel van de warmte naar buiten doorgelaten. Dat maakt uw huis niet alleen behaaglijker, maar verhoogt ook de waarde. Bovendien blijft uw huis in de zomer koel doordat tot max. 84% van de zonnewarmte door dezelfde coating “geblokkeerd” wordt.

Vanaf 2008 is voor elk huis een energielabel verplicht. Daarin wordt informatie gegeven over het energieverbruik van het huis. Het energielabel zal bij potentiële kopers of huurders een rol spelen bij het bepalen van de waarde van de woning. Als de energie-efficiency is aangetoond stijgt de waarde van het object met gemiddeld 3.5%. Bij nieuwbouw of renovatie zijn energiebesparende ramen dus een investering die later wordt terugverdiend.

INBRAAKWEREND

Bij inbraak of diefstal is niet alleen sprake van een materieel verlies, maar ook van een ernstige inbreuk op de privacy van de bewoner. Hierdoor wordt tevens het gevoel van zekerheid aangetast.

Meer dan één derde van alle inbraken in woningen worden overdag gepleegd, vaak als de gelegenheid zich voordoet. De standaard veiligheidsmaatregelen, zoals het altijd gesloten houden van ramen op makkelijk bereikbare plaatsen en terrasdeuren op de begane grond, spreken voor zich. In meer dan de helft van de gevallen komen inbrekers binnen door het beslag met eenvoudig gereedschap zoals een schroevendraaier uit te lichten. Inbraak via het glas komt minder vaak voor.

Alle HBI ramen en deuren zijn voor uw veiligheid standaard voorzien van veiligheidsbeslag. Inbraakwerende ramen van HBI met SKG** beslag bieden een verdere stap in de optimale inbraakbeveiliging, conform NEN 5096/ politiekeurmerk Veilig Wonen.

Niet elk kunststofprofiel is geschikt voor vervaardiging van een HBI raam of deur. HBI maakt gebruik van hoogwaardige Rehau profielen omdat deze voor uw veiligheid zijn gemaakt van uiterst slagbestendige harde PVC conform DIN 7748. Bovendien versterkt HBI de kozijnen, deur,- en raamvleugels met verzinkte staalprofielen om de statische belastbaarheid te verhogen. Deze ruime staalprofielen worden bij de productie rondom ingelast en vormen zo een homogene eenheid met het kunststofprofiel. In combinatie met geïntegreerde hoeksteunen ontstaat zo zelfs bij ramen met een relatief groot glasoppervlak een grote stabiliteit – en dus een verbeterde bescherming van uw eigendom.